Cuvée Frizzante

199 Kč

zemské víno - perlivé, polosuché

Můžeme doručit do:
28.8.2025
Kategorie: Řada Sad
EAN: 8594195812576
Barva vína: Bílé
Obsah cukru: polosuché
Kategorie: zemské víno - perlivé
Info: MZV, polosuché, alk. 12,0% obj., 750 ml, KN220490, Morava
time
Doručení do 2 dní
kamkoliv v ČR
Dárek zdarma
Dárek zdarma
ke každé objednávce
guarantee
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Domů i do práce
Domů i do práce
zkrátka až ke dveřím

Složení
Cuvée z odrůd Muškát moravský a Ryzlink rýnský.

Barva, vůně, chuť
Vaše oči zaujme zelenkavě žlutá barva protkaná řetízky bublinek.
Váš nos pohladí osvěžující vůně s tóny čerstvého muškátového hroznu, květy bezu, citrusové plody.
Vaše ústa zaujme plná, ale svěží chuť muškátového hroznu, limetky, zeleného jablka a bílého ovoce.

Konzumace
Podávejte silně vychlazené při teplotě 6°C - 9°C. V parných dnech se pro osvěžení nebojte přidat kostku ledu!

Vhodné párování
Výborně se pije samotné, je vhodné pro osvěžení. Doporučujeme vyzkoušet v kombinaci s opalováním, sekáním trávy nebo žehlením :)

Ocenění
GP Vinex 2025 - zlatá medaile
Jarovín 2025 - stříbrná medaile

Parametry
Alkohol       12,0 % obj.
Zb. cukr 11,4 g/l
Kyseliny 6,4 g/l
Šarže 123
Klasifikace moravské zemské víno
Vin. země Česká republika
Vin. oblast Morava
Objem a uzávěr 0,75 l, šroubový uzávěr
Obsahuje oxid siřičitý, syceno CO2

 

 

Výroba

Hrozny a sběr

Všechny tradiční moravské odrůdy pěstujeme na přibližně 8 hektarech vlastních vinic v Hustopečích, Strachotíně a Popicích. Na vinicích postupujeme s maximální péčí, do vinohradů vyrážíme brzy ráno, abychom hrozny připravili ke zpracování co nejrychleji a při co nejnižších teplotách. Vše pod odborným dohledem našeho zkušeného sklepmistra Ondřeje Lukeše. 

 

Zpracování hroznů

Hrozny zpracováváme na šetrné příjmové lince od rakouského výrobce Wottle. Po příjezdu na vinařství projdou hrozny procesem odstopkování, šetrně se potlačí bez narušení semínek uvnitř bobulí, a rmut pokračuje k maceraci na slupkách. Lisování probíhá šetrně při nízkém tlaku v pneumatickém celouzavřeném lisu Wottle.

 

Zpracování moštu a kvašení

Po lisování mošt prudce zachladíme na teplotu kolem 4°C a necháme přirozeně odkalit. Po odkalení mošt stočíme, přidáme kvasinky a při regulované teplotě necháme kvasit po dobu čtyř až dvanácti týdnů. Po dokvašení následuje proces školení a následného zrání.

 

Lahvování a skladování

První vína z nového ročníku, lehká a sezónní vína, lahvujeme vždy v dubnu následujícího roku, tedy nejméně po půlroce od sklizně. Drtivá většina našich vín však zůstává ve výrobě a zraje minimálně rok, v případě zrání v dubových sudech pak mnohem déle.

Lahvování probíhá třikrát ročně na mobilní lahvovací lince. Po naplnění do lahví vína putují k dalšímu ležení a zrání do skladů, kde udržujeme konstantní teplotu a tmu, aby vína měla ty nejlepší podmínky pro další vývoj. Při expedici tak garantujeme perfektní kvalitu každé lahve.

 

Vinařství Starý vrch

Na východní straně malebného městečka Hustopeče, v srdci jihomoravské krajiny, najdete malý ráj. Lány vinohradů, největší mandloňový sad v Česku a malebnou dřevěnou rozhlednu, ze které uvidíte Pálavu i Bílé Karpaty. A přesně uprostřed toho všeho, v malém meruňkovém sadu, najdete oázu klidu – Vinařství Starý vrch.

V roce 2014 ho zde založil Petr Polický se syny Lukášem a Janem. Stavba z přírodního kamene, dubového dřeva a s terasou pod korunami meruněk, je zcela skryta zrakům kolemjdoucích. Můžete si tak v klidu vychutnat ty nejlepší a ničím nerušené chvíle.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Ověření věku

Pokračováním potvrzuji, že jsem starší 18 let.