📦 Doprava zdarma k nákupu od 2.000 Kč.
🎄 Při objednávce a její úhradě nejpozději do 18.12.2025 garantujeme doručení do Vánoc!
📦 Doprava zdarma k nákupu od 2.000 Kč.
🎄 Při objednávce a její úhradě nejpozději do 18.12.2025 garantujeme doručení do Vánoc!




Barva, vůně, chuť
Vaše oči přitáhne jemná zlatozelená barva.
Váš nos pošimrá svěží vůně citrusů a bílého pepře.
Vaše ústa zaujme svěží chuť grepů a pomela se středně dlouhou dochutí.
Konzumace
Podávejte vychlazené při teplotě 10°C - 11°C.
Vhodné párování
Výborně se hodí k pokrmům z bílého masa, rybám a zeleninovým salátům.
Ocenění
Grad Prix Vinex 2024 - stříbrná medaile
O pohár Karla IV. 2023 - zlatá medaile
Festwine 2023 - stříbrná medaile
| Parametry | ||
| Alkohol | 11,5 % obj. | |
| Zb. cukr | 4,4 g/l | |
| Kyseliny | 7,5 g/l | |
| Šarže | 622 | |
| Klasifikace | jakostní víno s přívlastkem | |
| Vin. země | Česká republika | |
| Vin. oblast | Morava | |
| Vin. podoblast | Velkopavlovická | |
| Vin. obec | Horní Bojanovice | |
| Vin. trať | Staré hory | |
| Objem a uzávěr | 0,75 l, korkový uzávěr | |
| Obsahuje | oxid siřičitý | |
Všechny tradiční moravské odrůdy pěstujeme na přibližně 8 hektarech vlastních vinic v Hustopečích, Strachotíně a Popicích. Na vinicích postupujeme s maximální péčí, do vinohradů vyrážíme brzy ráno, abychom hrozny připravili ke zpracování co nejrychleji a při co nejnižších teplotách. Vše pod odborným dohledem našeho zkušeného sklepmistra Ondřeje Lukeše.

Hrozny zpracováváme na šetrné příjmové lince od rakouského výrobce Wottle. Po příjezdu na vinařství projdou hrozny procesem odstopkování, šetrně se potlačí bez narušení semínek uvnitř bobulí, a rmut pokračuje k maceraci na slupkách. Lisování probíhá šetrně při nízkém tlaku v pneumatickém celouzavřeném lisu Wottle.

Po lisování mošt prudce zachladíme na teplotu kolem 4°C a necháme přirozeně odkalit. Po odkalení mošt stočíme, přidáme kvasinky a při regulované teplotě necháme kvasit po dobu čtyř až dvanácti týdnů. Po dokvašení následuje proces školení a následného zrání.

První vína z nového ročníku, lehká a sezónní vína, lahvujeme vždy v dubnu následujícího roku, tedy nejméně po půlroce od sklizně. Drtivá většina našich vín však zůstává ve výrobě a zraje minimálně rok, v případě zrání v dubových sudech pak mnohem déle.
Lahvování probíhá třikrát ročně na mobilní lahvovací lince. Po naplnění do lahví vína putují k dalšímu ležení a zrání do skladů, kde udržujeme konstantní teplotu a tmu, aby vína měla ty nejlepší podmínky pro další vývoj. Při expedici tak garantujeme perfektní kvalitu každé lahve.

Na východní straně malebného městečka Hustopeče, v srdci jihomoravské krajiny, najdete malý ráj. Lány vinohradů, největší mandloňový sad v Česku a malebnou dřevěnou rozhlednu, ze které uvidíte Pálavu i Bílé Karpaty. A přesně uprostřed toho všeho, v malém meruňkovém sadu, najdete oázu klidu – Vinařství Starý vrch.
V roce 2014 ho zde založil Petr Polický se syny Lukášem a Janem. Stavba z přírodního kamene, dubového dřeva a s terasou pod korunami meruněk, je zcela skryta zrakům kolemjdoucích. Můžete si tak v klidu vychutnat ty nejlepší a ničím nerušené chvíle.

Pokračováním potvrzuji, že jsem starší 18 let.