Zpracování
Víno zrálo přes 40 měsíců v sudech z francouzského dubu prakticky bez přidání síry. Víno má díky tomu tmavší barvu a lehce atypické aroma připomínající tóny cherry a Madeirských vín.
Jedná se o víno s extrémně nízkým obsahem síry a výrazným extraktem cca 28 g/l.
Barva, vůně, chuť
Vaše oči přitáhne cihlově červená až mahagonová barva.
Váš nos pošimrá intenzivní vůně třešní a višní v čokoládě, doplněné tóny kávy a hořké čokolády.
Vaše ústa naplní intenzivní tóny třešní, višní v rumu, čokolády a kávy.
Konzumace
Podávejte při teplotě 14°C - 16°C bez nutnosti předchozí dekantace. Víno lze archivovat.
Vhodné párování
Výborně se hodí k pečenému vepřovému a jehněčímu masu.
Ocenění
Vinodar Chorvatsko 2024 - stříbrná medaile
Parametry | ||
Alkohol | 12,5 % obj. | |
Zb. cukr | 0,0 g/l | |
Kyseliny | 5,4 g/l | |
Šarže | 1819 | |
Klasifikace | jakostní víno | |
Vin. země | Česká republika | |
Vin. oblast | Morava | |
Vin. podoblast | Velkopavlovická | |
Vin. obec | Blučina | |
Vin. trať | Vyšavy | |
Objem a uzávěr | 0,75 l, korkový uzávěr | |
Obsahuje | oxid siřičitý |